Κέντρο Γυναικολογίας και Γονιμότητας
Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2021Παθήσεις & Θεραπείες


 

ΑΒΓΔΕΖΗΘΙΚΛΜ
ΝΞΟΠΡΣΤΥΦΧΨΩ
Ωοληψία
           

Η ωοληψία είναι μια μικρο-επέμβαση κατά την οποία ο Ειδικός Γυναικολόγος με την καθοδήγηση διακολπικού υπερήχου αναρροφά με μια μικρή βελόνα τα ωάρια από τις ωοθήκες σας. Η διαδικασία διαρκεί περίπου 15 λεπτά και πραγματοποιείται με ελαφρού βαθμού νάρκωση που χορηγείται από Ειδικό Αναισθησιολόγο και είναι εντελώς ανώδυνη. Κατά την προέλευση για ωοληψία και εμβρυομεταφορά συνιστάται η αποφυγή αρωμάτων (π.χ. κολόνια, κρέμα σώματος κλπ) και παρακαλείστε να έχετε μαζί σας ένα νυχτικό/ρόμπα (όχι παντελόνι πυτζάμας). Μετά το τέλος της ωοληψίας ο σύζυγος θα δώσει δείγμα σπέρματος στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Κέντρου.
Θα παραμείνετε στη Μονάδα 1- 2 ώρες ώσπου να συνέλθετε πλήρως και μετά θα αναχωρήσετε για το σπίτι σας. Συνιστάται να μην οδηγήσετε και να μην εργαστείτε τη μέρα της ωοληψίας. Ενδεχόμενα θα έχετε λίγο αίμα από τον κόλπο και λίγο πόνο στην κοιλιά για 1-2 μέρες (εάν χρειαστεί μπορείτε να πάρετε παυσίπονα όπως Depon, Panadol, Voltaren αλλά όχι ασπιρίνη).
Θα σας δοθούν γραπτές οδηγίες και συνταγή φαρμάκων για το χρονικό διάστημα από την ωοληψία έως την εμβρυομεταφορά.

Την 1η μέρα μετά την ωοληψία μπορείτε να έχετε ήρεμες δραστηριότητες και εργασία (εκτός σεξ. επαφής, έντονης κόπωσης και μπάνιου σε θάλασσα/πισίνα).
Το μεσημέρι θα επικοινωνήσετε με την Εμβρυολόγο και θα ενημερωθείτε για την πρόοδο της γονιμοποίησης και για την επιβεβαίωση του ραντεβού της εμβρυομεταφοράς, η οποία γίνεται συνήθως 2-3 μέρες μετά την ωοληψία.

                       επιστροφή

Κλείσιμο
 
Ελληνικά    English   

Ovulation Calculator Κλείσιμο

Τελευταία Περίοδος:

(ΗΗ-ΜΜ-ΕΕΕΕ)
Διάρκεια Κύκλου: (μέρες)

BMI Calculator Κλείσιμο

Φύλλο:

Γυναίκα    Ανδρας
Ύψος: (εκατοστά)
Βάρος: (κιλά)

Pregnacy Calculator Κλείσιμο

Τελευταία Περίοδος: (ΗΗ-ΜΜ-ΕΕΕΕ)

Breast Cancer Risk Κλείσιμο