Κέντρο Γυναικολογίας και Γονιμότητας
Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024


 
 
 

Εξωσωματική γονιμοποίηση - Mικρογονιμοποίηση (In Vitro Fertilization, IVF – Intra cytoplasmic sperm injection, ICSI)Η εξωσωματική γονιμοποίηση είναι μία τεχνική υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στην οποία η διαδικασία γονιμοποίησης πραγματοποιείται στο εργαστήριο.
Η εξωσωματική γονιμοποίηση περιλαμβάνει διάφορες θεραπείες πχ κλασσική IVF, Ενδο-ωαρική έγχυση σπερματοζωαρίου (ICSI) κλπ και εφαρμόζεται σε υπογόνιμα ζευγάρια όπου απλούστεροι μέθοδοι είτε δεν ενδείκνυνται είτε έχουν αποτύχει.
Η εξωσωματική γονιμοποίηση, έχει ποσοστά επιτυχίας, που κυμαίνονται μεταξύ 35–50%.
Τις τελευταίες δεκαετίες έχουν πραγματοποιηθεί μεγάλες εξελίξεις και υπάρχει διαρκής πρόοδος που σχετίζεται τόσο με την ασφάλεια όσο και με την αποτελεσματικότητα της μεθόδου.
Ωστόσο, περίπου 1 στα 2 ζευγάρια αποτυγχάνει στην κάθε προσπάθεια και συνεπώς η εξωσωματική γονιμοποίηση είναι συχνά μια αγχωτική διαδικασία.

Το φυσιολογικό άγχος των ζευγαριών, μπορεί να ελαχιστοποιηθεί με την ακριβή κατανόηση κάθε σταδίου της διαδικασίας και με την υποστήριξη της εξειδικευμένης ομάδας του Κέντρου.
Σας ενθαρρύνουμε να μάθετε περισσότερα, να κάνετε ελεύθερα ερωτήσεις στην ιατρική μας ομάδα, και να παρακολουθήσετε ή να διαβάσετε επιπλέον εκπαιδευτικό υλικό που περιλαμβάνεται στην ιστοσελίδα μας.

Διάφορες τεχνικές και θεραπείες περιλαμβάνονται κάτω από την επικεφαλίδα «Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή».
Η κύρια θεραπεία είναι η εξωσωματική γονιμοποίηση και είναι σημαντικό να κατανοηθούν τα τέσσερα βασικά στάδια ενός κύκλου εξωσωματικής γονιμοποίησης.Κλείσιμο
 
Ελληνικά    English   

Ovulation Calculator Κλείσιμο

Τελευταία Περίοδος:

(ΗΗ-ΜΜ-ΕΕΕΕ)
Διάρκεια Κύκλου: (μέρες)

BMI Calculator Κλείσιμο

Φύλλο:

Γυναίκα    Ανδρας
Ύψος: (εκατοστά)
Βάρος: (κιλά)

Pregnacy Calculator Κλείσιμο

Τελευταία Περίοδος: (ΗΗ-ΜΜ-ΕΕΕΕ)

Breast Cancer Risk Κλείσιμο