Κέντρο Γυναικολογίας και Γονιμότητας
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024


 
 
 

Συντήρηση γονιμότητας (κρυοσυντήρηση ωαρίων, εμβρύων και σπέρματος)Το Κέντρο προσφέρει ένα πρόγραμμα συντήρησης γονιμότητας για την προστασία και τη διατήρηση της γονιμότητας.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την κρυοσυντήρηση ωαρίων, εμβρύων και σπέρματος.
Η μέθοδος αυτή εφαρμόζεται σε περιπτώσεις σοβαρής ασθένειας, όπως καρκίνος, όπου η θεραπεία (πχ χημειοθεραπεία, χειρουργική επέμβαση, κλπ) ίσως προκαλέσει σοβαρή επιβάρυνση στα ωάρια ή το σπέρμα.

Επίσης, μερικές γυναίκες, αλλά και άντρες, επιλέγουν διατήρηση της γονιμότητάς τους για κοινωνικούς λόγους όταν πχ στην ηλικία 30- 35 ετών, ή νωρίτερα, δεν προτίθενται να κάνουν οικογένεια στο άμεσο μέλλον και θέλουν να «σταματήσουν το βιολογικό ρολόι».
Η κρυοσυντήρηση ωαρίων περιλαμβάνει τη λήψη ωαρίων, με την τεχνική της διακολπικής ωοληψίας είτε σε φυσικό κύκλο (χωρίς φάρμακα) είτε μετά από διέγερση των ωοθηκών με φάρμακα, και την κρυοσυντήρησή τους.
Όταν η γυναίκα επιθυμεί να χρησιμοποιήσει τα ωάρια της, αυτά αποψύχονται και γονιμοποιούνται με το σπέρμα του συντρόφου.
Από ένα υγιές γονιμοποιημένο ωάριο θα δημιουργηθεί ένα έμβρυο, το οποίο μπορεί στην συνέχεια να μεταφερθεί στην μήτρα της γυναίκας και να επιτευχθεί μια εγκυμοσύνη.
Με τη μέθοδο αυτή, οι πιθανότητες εγκυμοσύνης είναι ανάλογες με την ηλικία των ωαρίων (ηλικία κατά τη φάση της λήψης τους).
Τυχόν υπεράριθμα έμβρυα καλής ποιότητας που προκύπτουν από τη διαδικασία εξωσωματικής γονιμοποίησης μπορούν να κρυοσυντηρηθούν και να πραγματοποιηθεί ή εμβρυομεταφορά σε μελλοντικό χρόνο.

Για άντρες οι οποίοι πρόκειται να υποβληθούν σε θεραπευτική αγωγή για καρκίνο που ενδέχεται να επηρεάσει τη γονιμότητα τους, υπάρχουν διαθέσιμες επιλογές με τις οποίες μπορούν να διατηρήσουν τη γονιμότητά τους.
Πριν την έναρξη θεραπείας, το σπέρμα (το οποίο περιέχει σπερματοζωάρια) καταψύχεται και διατηρείται επ’ αόριστον, έως ότου χρειαστεί.
Η Ελληνική Νομοθεσία προβλέπει και καλύπτει όλες τις παραπάνω διαδικασίες.Κλείσιμο
 
Ελληνικά    English   

Ovulation Calculator Κλείσιμο

Τελευταία Περίοδος:

(ΗΗ-ΜΜ-ΕΕΕΕ)
Διάρκεια Κύκλου: (μέρες)

BMI Calculator Κλείσιμο

Φύλλο:

Γυναίκα    Ανδρας
Ύψος: (εκατοστά)
Βάρος: (κιλά)

Pregnacy Calculator Κλείσιμο

Τελευταία Περίοδος: (ΗΗ-ΜΜ-ΕΕΕΕ)

Breast Cancer Risk Κλείσιμο