Κέντρο Γυναικολογίας και Γονιμότητας
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024


 
 
 

Εξωσωματική γονιμοποίηση σε φυσικό κύκλο (χωρίς φάρμακα)Η εξωσωματική γονιμοποίηση σε φυσικό κύκλο είναι παρόμοια με την κλασσική εξωσωματική γονιμοποίηση, με τη μοναδική διαφορά ότι πραγματοποιείται χωρίς τη χρήση φαρμάκων διέγερσης των ωοθηκών (μερικές φορές μια μικρή ποσότητα φαρμάκων χορηγείται για τον πλήρη έλεγχο της ωορρηξίας).
Η γυναίκα υποβάλεται σε υπερήχους και εξετάσεις αίματος για το έλεγχο της ανάπτυξης του ωοθυλακίου.
Όταν το κυρίαρχο ωοθυλάκιο είναι σε κατάλληλο μέγεθος, γίνεται η ωοληψία. Στην συνέχεια, γονιμοποιείται το ωάριο στο εργαστήριο με τον ίδιο τρόπο, όπως στην παραδοσιακή εξωσωματική γονιμοποίηση.
Αν προκύψει ένα έμβρυο που θα αναπτύσσετε σωστά, θα μεταφερθεί στην μήτρα, με τον ίδιο τρόπο όπως με την κλασική μέθοδο.

Η μέθοδος της εξωσωματικής φυσικού κύκλου έχει γίνει δημοφιλής πρόσφατα ως μια εναλλακτική λύση στην συμβατική εξωσωματική γονιμοποίηση.
Αυτή η μέθοδος έχει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τη συνήθη εξωσωματική γονιμοποίηση, συμπεριλαμβανομένης της εξάλειψης του κινδύνου του συνδρόμου υπερδιέγερσης των ωοθηκών (οvarian hyperstimulation syndrome, OHSS), χωρίς (ή ελάχιστες) ενέσεις γοναδοτροπινών εξίσου και χαμηλότερο κόστος, αποφυγή παραγωγής υπεράριθμων εμβρύων και εξάλειψη πολλαπλών κυήσεων.
Το βασικό μειονέκτημα της μεθόδου είναι η μειωμένη πιθανότητα εγκυμοσύνης συγκριτικά με την εξωσωματική με διέγερση ωοθηκών.
Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως πτωχή απάντηση ωοθηκών ή προχωρημένη ηλικία γυναίκας, μπορεί να προσφέρει αποτελέσματα εφάμιλλα με τους κύκλους διέγερσης.Κλείσιμο
 
Ελληνικά    English   

Ovulation Calculator Κλείσιμο

Τελευταία Περίοδος:

(ΗΗ-ΜΜ-ΕΕΕΕ)
Διάρκεια Κύκλου: (μέρες)

BMI Calculator Κλείσιμο

Φύλλο:

Γυναίκα    Ανδρας
Ύψος: (εκατοστά)
Βάρος: (κιλά)

Pregnacy Calculator Κλείσιμο

Τελευταία Περίοδος: (ΗΗ-ΜΜ-ΕΕΕΕ)

Breast Cancer Risk Κλείσιμο